Már javában dübörög a Milánói Divathét, ahova egyszer nagyon szeretnék eljutni, mármint a városba. Most viszont, hoztam nektek egy kis összefoglalót a Londoni Divathétről. Azokat a kollekciókat mutatom be, amelyek leginkább megdobogtatták a kis szívemet.Nem volt egyszerű a döntés, mert elkezdtem nézni egy-egy tervező catwalk képeit és az első öt összeállítás nagyon tetszett, utána viszont egyáltalán nem. Végül, sikerült kiválasztanom öt tervezőt.

1.The Burberry Prorsum 

Az abszolút kedvenc. Legszívesebben az összes darabot a szekrényembe akasztanám. Összességében nem sok újdonságot tartalmaz, hiszen a csíkos minta és a masnin öv már jelen van egy ideje, a baglyos felsőről nem is beszélve. Mégis az egész kollekció teljes mértékben hordható és számomra ez a legmeghatározóbb.

2.Temperley London

Legelőször az angol hercegnőn láttam ezt a márkát. Nem kellett csalódnom, tényleg hercegnősek ezek a jövő őszi darabok is. Az usánkák miatt, nekem egy kicsit oroszos hatású, a minták viszont a tradícionális magyar motívumokra emlékeztetnek. A meghatározó anyagok a selyem, csipke, gyapjú és a bársony. Maxi ruhák és térdig érő ruhák a kollekció legfőbb elemei. 

3.Jasper Conran

Ezek az összeállítások egyszerűek és letisztultak, egy kis csillogással megfűszerezve. A színek limitáltak, csokoládé barna, nude, fekete és szürke. Nem bonyolította túl a fazonokat, mégsem lett unalmas a kollekció. Kabátok, ruhák, felsők, szoknyák ugyanúgy megtalálhatóak. Jelen korunk nőinek elengedhetetlenek ezek a darabok, nem csak a hétköznapokra hanem egy-egy különlegesebb eseményre is beválnak. Engem ismét a hordhatósága miatt győzött meg a designer.

4.Alberta Ferretti

Alberta Ferrettinél a fekete és a bőr volt a fő elem néhol egy kis lilával, pirossal megbolondítva. Nagyon bejönnek, ezek a bőr részletek és a fátyolszerű részek a ruhákon. Maxi ruhák itt is szép számmal szerepelnek.De azért vannak ősziesebb darabok is, mint a kabát vagy a pulóver. Alapjában véve, modern darabok születtek a romanitka és a férfiasság jegyében. 

5.Christopher Kane

Mikor elöszőr megláttam Christoher Kane gyűjteményét, rögtön a merész szó jutott eszembe. Leopárd mintát a virágos mintával, miért is ne? De nem csak a mintákat keveri hanem a színeket és az anyagokat is. Egy igazi mix and match kollekció született. Bírom az ilyen bevállalós tervezőket.